53 ülke arasında yapılan 3G hız testlerinde, bu Türk operatör birinciliği kazandı!




Turkcell, telekom altyapı sağlayıcısı Ericsson'ın dünyanın 53 ülkesinde gerçekleştirdiği "Uluslararası 3G Şebeke Kıyaslama Raporu"nda data indirme hızı ile dünyanın en hızlı operatörü oldu. Ericsson çalışma kapsamında 53 ülkede 3G şebekesinin kalbi olan toplam 639 3G santralinin data indirme potansiyelini ölçümledi. Data indirme hızının değerlendirildiği çalışmada ilk 11 sıranın tamamını Turkcell 3G santralleri aldı. Turkcell böylece ABD, Japonya, İtalya, Almanya, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerin operatörlerini geride bıraktı.

Turkcell'in Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, "Türkiye'ye gelmesine öncülük ettiğimiz 3G altyapısı için yaptığımız yatırımlar meyvelerini veriyor. Sahip olduğumuz A tipi lisansla hayata geçirdiğimiz 3G yatırımlarımız sonucunda Türkiye nüfusunun %85'i Turkcell 3G kapsaması altında bulunuyor. Data indirme hızıyla sadece Türkiye'de değil dünyadaki diğer operatörler arasında da en hızlısı Turkcell oldu. Kalitesine inandığımız Turkcell altyapısı Ericsson'un yaptığı testlerde bir kez daha ortaya çıktı ki, dünyanın en hızlı 3G hizmetini sunmaktadır. Müşterilerimize en hızlı ve kaliteli hizmeti vermek bize gurur veriyor" dedi.

Turkcell Ericsson'un raporunda başka kriterlere göre yapılan testlerde de en ön sıralarda yer aldı. Aramaların sürdürülebilirliğinin değerlendirildiği "En Düşük Bağlantı Kesilme Oranı" sıralamasında Turkcell'in 9 santrali ilk 25 arasında yer alırken "Ses Aramalarını Sağlıklı Tamamlama" sıralamasında Turkcell'in 10 santrali ilk 22 arasında gösterildi.

Turkcell, Ağustos 2009'da ve Şubat 2010'da, uluslararası bağımsız ölçümleme şirketi Alman P3 Communications tarafından İstanbul, Ankara ve İzmir'de yapılan 3G internet hız testi ölçümlerinde dünyadaki tüm operatörler arasında "en hızlı operatör" olarak sertifikalandırılmıştı. P3 Communications tarafından yapılan test ve ölçümlerle Turkcell'in diğer operatörlere göre 2 kata varan oranlarda daha hızlı 3G internet hizmeti sunduğu belgelenmişti.