Samsung'un mobil işletim sistemi Bada'nın yeni sürümü, önemli yeniliklerle geliyor!



Samsung bir yandan Google'ın Android işletim sistemine sahip telefonlarının satış başarısının keyfini sürerken diğer yandan da özellikle giriş seviyesindeki telefonlarında tercih ettiği kendi işletim sistemi Bada ile de önemli satış rakamları yakalamayı başardı. Bugüne kadar 4,5 milyon Bada'lı telefon satan Samsung, Bada'nın yeni sürümünü resmen duyurdu.

SDK'sı geliştiriciler tarafından indirilebilir halde olan yeni Bada, adım adım şu anda mobil dünyanın en önemli işletim sistemleri ile yarışır hale gelmeye başlıyor. Çoklu işlem desteğinin yanı sıra HTML5 desteğine de yeni sürümü ile kavuşan Bada aynı zamanda yeni reklam motorunu da duyurdu. NFC özelliğine de sahip olan yeni Bada tüm bu yenilikler ile Samsung'un elini oldukça güçlendiriyor.

Özellikle de Google'ın son Motorola hamlesi ardından Android'e karşı daha mesafeli durmayı tercih edecek olursa Samsung elinin altında gelişmiş ve piyasada kabul görmüş bir işletim sistemi olmasının faydasını da görebilir. Diğer yandan Android hakkında fazla bilgisi olmayan ve tek ihtiyaçları ucuz bir akıllı telefon olan tüketicilerin artan ilgisi Samsung'un Bada üzerine yeni geliştirmelere de gitmesini sağlayacağa benziyor.