iPhone'unuzun pil ömrünü uzatın!

Sizin de iPhone'unuzun pili çabuk tükeniyorsa bu ipuçları ve cihazlarla pil ömrünü uzatın!


iOS 5.0.1 güncellemesi pil sorununuzu çözmediyse veya iPhone'unuzun pil ömrünü uzatmak istiyorsanız, bu konuda yapabileceğiniz birkaç şey var. İşte pilinizin daha uzun dayanmasını sağlayacak bazı ipuçları.

Push e-postayı kapatın: Bu sayede cihazınızın yeni e-postaları sürekli olarak beklemesini iptal edebilirsiniz. Yeni bir e-posta geldiği saniyede uyarılmayacaksınız, ancak bu işlem size pilden kazandıracaktır.

Konum hizmetlerini kapatın: Bu sayede cep telefonunuzun pilinden biraz olsun tasarruf edebilirsiniz.

Gereksiz uyarıları kapatın: Her uyarı aldığınızda cihazınızın ekranı açılır. Bu, güç gerektiren bir işlemdir ve muhtemelen her uygulamanın uyarılarıyla karşılaşmak istemiyorsunuzdur. iPhone'unuzun uyarı ayarlarına gidin ve önemsemediğiniz uygulamaların uyarılarını kapatın.

Bu çözümler size yetmiyorsa

Bahsettiğimiz işlevleri kapatarak pil ömründen biraz olsun tasarruf etmeniz mümkün. Ancak hem tüm bu özellikleri kullanmak hem de uzun bir pil ömrüne sahip olmak istiyorsanız hala birkaç seçeneğiniz var.

Harici bir pil satın alın: Mophie Juice Pack gibi harici bir pil, iPhone'unuzun pil ömrünü yaklaşık iki katına çıkaracaktır. Boyutu biraz büyük olsa da, sunduğu pil ömrü için değebilir.

Ek şarj cihazları satın alın: Bu sayede nerede olursanız olun cebinizi şarj edebilirsiniz. Bu sayede ister arabanızda, ister masanızda, ister yatağınızda cebinizi şarj edebilirsiniz.