Windows 8'in karşısındaki 7 tehdit!

Windows 8 şimdiye kadar çok beğenilmiş olabilir ama bu 7 şey, piyasaya çıktığında onu çok zorlayacak.


Haberlerimizde tabletlerden bahsettiğimizi sıkça görüyorsunuz. Ancak açıkçası tablet kullanan insanlara pek veya hemen hemen hiç rastlamıyoruz. Ancak tabletler önemli bir potansiyele sahip. Bunun farkında olan Microsoft, Windows 8'i tabletlere de getirecek.

Ancak Microsoft'un karşısında rakip olarak Android ve iPad'den fazlası var ve başarılı olmak istiyorsa, bunları önümüzdeki sene aşması gerekiyor. İşte Windows 8'i bekleyen ve giderek büyüyen 7 tehdit:

1. iPad: Apple'ın tableti, tablet piyasasını tek başında elinde tutuyor. iPad, güçlü uygulamalara, iTunes entegrasyonuna ve yakında gelecek Photoshop uygulamasına sahip.

2. Android: Google, akıllı ceplerdeki başarısını tabletlerde yakalamaktan uzak olsa da Honeycomb 3.2 etkisini göstermeye başladı. Herhangi bir boyutta Android tablet bulmanız, klavye takılabilen veya sürgülü klavyeli tabletler satın almanız mümkün. Tabletlerle her şeyi yapamasanız da, web tarayıcıda yapabildiğiniz işlerin sayısı hiç de az değil.

Windows 8, diğer tabletlerle rekabet içinde olmak isiyorsa, daha iyi pil ömrüyle ve PC'lerden daha uygun fiyatlarla karşımıza çıkması gerekiyor.

3. ARM karışıklığı: Windows 8 PC'lerde, Windows 7'de çalışan her programı çalıştırabilecek. Ancak varolan Windows uygulamaları, ARM tabletlerde çalışmayacak. Ancak yeni WinRT API'sında yeterli Windows32 olduğunu düşündüğümüzde, hangi Windows 8 PC'sinde hangi uygulamanın çalışacağı kafa karıştırabilir.

4. Fiyat: Boston Consulting Group'un son zamanlarda yaptığı bir araştırmaya göre ABD tüketicilerinin yüzde 43'ü, Android veya iPad yetine bir Windows tableti istiyor. Ancak bu araştırmada katılımcıların Windows 8'li tablet için ne kadar parayı gözden çıkarabilecekleri bulunmuyor.

Windows 8 ARM tabletlerinin diğer ARM tabletlerle rekabet edebilmesi ve bunu fazla taviz vermeden yapması gerekiyor.

5. OEM'ler: Bugün hemen hemen her PC üreticisinin bir Android tableti var. Dolayısıyla bu üreticilerin Windows 8 tabletleri, Android ARM tabletleriyle ve PC tabletleriyle rekabete girecek. Bu üreticilerin Windows 8 deneyimini doğru bir şekilde sunması gerekiyor.

Bunun için yeni çiplere, yeni anakartlara, daha fazla sensöre ve denetleyiciye sahip kartlara vs. sahip makineler tasarlaması gerekiyor. Yani birçok tercih yapılması ve bu tercihlerin doğru yapılması gerekiyor.

6. Windows 8: Windows 8'i bekleyen en büyük mücadelelerden bir tanesi de Windows 7'nin yerini alabilmek olacak. Bazı kullanıcılar uzun süre Windows 7'yi kullanmaya devam edebilirler.

7. Dar görüş: Windows 8'deki tam ekran Metro giriş ekranı, yeni bir özellikden çok daha öte. Uygulamalar arasında veri paylaşımı ve arama, canlı döşemeler gibi geliştirmeler, önümüzdeki senelerde PC'leri temelden değiştirebilir.