Korsan karşıtı Nicholas Sarkozy de korsanmış.
Avrupa'nın göbeğinde, torrent üzerinden müzik indiren "korsan başkan" kim?

Fransa başkanı Nicholas Sarkozy özellikle de korsan karşıtı yasaların Avrupa'daki en büyük destekçilerinden biriydi. Fakat ortaya çıkan yeni bilgilere göre Sarkozy'nin ofisindekiler Torrent üzerinden telif hakkı ile korunan müzik indirme konusunda sınırları zorlamışlar.
Fransa'nın başkenti Paris'e yakın olan Champs-Élysées'de bulunan Élysée Sarayı, başkan Sarkozy'nin resmi ofisi. Müzisyen Carla Bruni'nin eşi olması dolayısı ile korsan müzik indirenlere savaş açmış olan Sarkoyz, Avrupa'nnı en sert dosya paylaşım yasalarından birinin yürülüğe girmesini sağlamıştı.
Yasa bağlamında sürekli dosya indirenlerin internet bağlantılarının kesilmesi söz konusu ve bu bağlamda telif haklarını ihlal etmekle suçlanan 60 Fransız için üçüncü ve son uyarı yapılmakta.
Öte yandan TorrentFreak'e gelen haberlere göre Élysée Sarayına ait IP adresleri de (62.160.71.0 - 62.160.71.255) korsan kullanım konusunda pek temiz bir sicile sahip değil. Zira YouHaveDownloaded.com'dan alınan bilgilere göre saraydan Tower Heist'ın kamera ile çekilmiş bir kopyası, Arthur Christmas'ın bir telesync kopyası ve The Beach Boys'un albümü indirilmiş. Hatta indirilen albümün en yüksek kalitede riplenmiş kayıpsız FLAC biçiminde olması ise dikkat çekiyor. Yapılan yorumlarda sarayın en kaliteli müziği hak ettiği söylenerek durumla alay ediliyor.
IP adreslerinden toplamda üç adet telif hakkı ile korunan içerik indirilmiş. Bu da Sarkozy'nin üç indirme limitini ikiye katlıyor.