Polis, terör örgütü PKK'nın 'sanal teröristlerine' de darbe indirdi.

Önceki gün gözaltına alınan 4 hacker'ın bilgisayarlarında insansız hava araçları Heronlara ait teknik bilgiler çıktı. Daha önce pek çok kamu kurumunun internet sitesini çökerten hacker'ların, Heronların sistemine de girerek PKK ile mücadelede büyük yarar sağlayan bu uçakları düşürmeye çalıştıkları tespit edildi.
Güvenlik güçleri, terör örgütü PKK ile sanal ortamda da mücadele ediyor. Diyarbakır Terörle Mücadele polisleri tarafından 5 ilde düzenlenen eşzamanlı operasyonla 7 PKK'lı bilgisayar korsanı (hacker) gözaltına alındı. Kendilerine 'sanal gerillalar' ve 'coldhackers' ismi veren şüphelilerin, aralarında Anayasa Mahkemesi ve Maliye Bakanlığı'nın da bulunduğu çok sayıda devlet kurumunun internet sitesini çökerttiği tespit edildi. Şüphelilerin bilgisayarlarında yapılan incelemede, insansız hava araçlarına (İHA) ait yer kontrol ve sinyalizasyon sistemine ilişkin belgeler de ele geçirildi. Sanal ortamda kendilerini 'Heron düşüren hacker'lar' olarak tanıtan şüphelilerin, savcılık ifadesinde ise, İHA'lar üzerinde çalışma yaptıklarını, frekanslarını bozarak düşürmeye çalıştıklarını itiraf ettikleri bilgisine ulaşıldı.
Örgütün finansal kaynakları başta olmak üzere farklı kadrolarına önemli darbeler indiren güvenlik birimleri, önceki gün de PKK'nın farklı bir kadrosunu etkisiz hale getirdi. Kamu kurum ve kuruluşlarının internet sitelerine yönelik saldırıların artması üzerine önceki gün başlatılan operasyonda Şanlıurfa'da 2, Hakkâri, Batman, Gaziantep ve Diyarbakır'da da birer hacker gözaltına alındı. İsimlerinin Jiyan G., Ömer F.D., Mustafa S. ve Yasin A. olduğu öğrenilen şüpheliler, el konulan bilgisayar ve hard disklerle birlikte soruşturmayı yürüten Diyarbakır Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

BİLGİSAYARLARDA İHA'LARIN TEKNİK ŞEMASI ÇIKTI
Sanal alemde kendilerini 'sanal gerillalar', 'coldhackers' ve 'Heron düşüren hacker'lar' olarak tanıtan grubun bilgisayarlarında yapılan incelemede çok sayıda kopya kredi kartına ait bilgiler bulundu. Bunun yanı sıra bilgisayarlarda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İsrail'den satın aldığı Heron marka insansız hava araçlarına ait teknik bilgilerin de bulunduğu öğrenildi. Bugüne kadar Heron sistemlerine sızmayı başaramadıkları belirlenen hacker'ların bilgisayarlarındaki dokümanların, İHA'lara ait yer kontrol sistemi ve sinyalizasyon sistemlerine ilişkin teknik şemalar olduğu bildirildi.
Şüphelilerin savcılık ifadesinde ise bu konuyla ilgili olarak, Heronlar üzerinde çalışma yaptıklarını, frekans sistemine girmeyi başardıktan sonra bozarak düşürmeyi amaçladıklarını itiraf ettikleri öğrenildi. Öte yandan el konulan bilgisayarlarda yapılan incelemede, sitesi hack'lenen kurumlar tek tek belirlendi. Sitesi çökertilen kurumların şunlar olduğu bildirildi: "www.anayasa.gov.tr, www.diyanet.gov.tr, www.maliye.gov.tr, www.mehmetcik.org.tr, www.dyp.org.tr, www.dicle.edu.tr, www.toyota.co.il, www.hyo.gazi.edu.tr, www.nef.balikesir.edu.tr, www.ktu.edu.tr, www.konyamuftulugu.gov.tr, www.siirtsaglik.gov.tr, www.canakkalesehitleri.com, www.orhangencebay.org, www.kocaelispor.org.tr, www.kizilay.org.tr, www.diyarbakirmuftulugu.gov.tr"