Sony, Almanya'nın Berlin kentinde düzenlenen IFA 2012 organizasyonu kapsamında birbirinden yeni Xperia serisi modellerinin lansmanını gerçekleştirdi. Şimdi Sony'nin yeni amiral gemisi olarak nitelendirilen Xperia T'nin detaylarına hep beraber kısaca bir göz gezdiriyoruz.

Bugüne kadar hakkında pek çok teknik bilgi ve fotoğraf sızdırılan Xperia T (nam-ı diğer LT30p Mint), çift çekirdekli Qualcomm MSM8260A Snapdragon S4 Plus platformundan güç alıyor. 28 nm üretim teknolojisiyle geliştirilen ve 1.5 GHz saat hızında çalışan bu platform, Adreno 225 grafik birimini bünyesinde barındırıyor. Sony'nin dört çekirdekli ve Adreno 320 grafik birimli Snapdragon S4 Pro'ya geçiş yapmamış olması bazı kesimlerce eleştirilebilir.

129.4 mm uzunluğunda, 67.3 mm genişliğinde, 9.35 mm kalınlığında ve 139 gram ağırlığında sade tasarıma sahip Xperia T, Android 4.0 ''Ice Cream Sandwich'' mobil işletim sistemiyle geliyor. Ancak akıllı telefonun ileride Android 4.1 ''Jelly Bean'' güncellemesine kavuşması bekleniyor.



Siyah, beyaz ve gümüş renk seçenekleriyle satışa sunulması planlanan Xperia T'de, 4.55-inç boyutunda ve 720 x 1280 piksel çözünürlüğünde dokunmatik kapasitif ekrana (Reality Display) yer verilmiş. Ekranın çizilmelere karşı dayanıklı olduğu dile getiriliyor. 1 GB RAM'i ve 16 GB'lık dahili flash belleği bulunan akıllı telefonun depolama kapasitesi microSD kartlarla (32 GB'a kadar) arttırılabiliyor.

Akıllı telefon, LED flaşlı, Exmor R CMOS sensörlü, f/2.4 diyafram açıklığına sahip kamerasıyla 13 megapiksel çözünürlüğünde fotoğraflar çekebildiği gibi Full HD video kaydı yapabiliyor. Akıllı telefonun ön yüzünde 1.3 megapiksel kamera unutulmamış.

Wi-Fi 802.11n, Wi-Fi Hotspot fonksiyonu, DLNA sertifikası, yakın alan iletişim teknolojisi (NFC), Bluetooth bağlantısı ve aGPS ile donatılan akıllı telefonun 1850 mAh'lik bataryası UMTS alt yapısı göz önünde bulundurulduğunda 410 saate varan bekleme süresi, 7 saate varan konuşma süresi, 16 saate varan müzik dinleme süresi ve 5 saate varan video izleme süresi sunuyor.

Sony Xperia T'nin birkaç hafta içerisinde boy göstermesi bekleniyor.