Microsoft’un uzun zamandır hayata geçirmek için uğraştığı Halo filmi, ünlü yönetmen Ridley Scott ile bir kez daha gündeme geliyor.

Microsoft popüler oyun serisi Halo’yu beyazperdeye taşımak için yıllardır uğraşıyor fakat bir türlü başarılı olamıyor. Son olarak District 9 filmiyle çıkış yapan Güney AFrikalı yönetmen Neill Blomkamp ile birlikte hazırlanan proje de produksüyon aşamasına geçemeyince, Microsoft projeyi dizi platformuna taşıdı. Ancak görünen o ki ilk olarak hazırladıkları Halo 4: Forward Unto Dawn’dan sonra şimdi de ünlü yönetmen Steven Spielberg’le birlikte Xbox One’a özel Halo dizisi hazırlayan Microsoft, film projesinden henüz vazgeçmiş değil.



Uzun süredir gündemde olan Halo filmiyle ilgili gelen son haberler gösteriyor ki Prometheus ve Gladiator gibi filmlerin ünlü yönetmeni Ridley Scott, Microsoft’un Halo filmini yönetmesi için seçtiği yeni isim. Ridley Scott tarafından yönetilecek Halo filminin senaryosunu kaleme alacak kişinin ise ünlü Prison Break dizisinin yazarı Paul Scheuring olacağı söyleniyor.

Kaynak : scroll