Crytek’in önemli isimlerindne Sean Tracy, yeni nesil konsollardaki RAM’den dert yandı
Bilindiği üzere yeni nesil konsollar PlayStation 4 ve Xbox One geçtiğimiz senenin Kasım ayında satışa sunulmuştu. Konsollar her ne kadar yeni nesil olarak adlandırılsa da teknik donanım bakımından güncel PC’lerin çok gerisinde bir performansa sahiptiler.
Özellikle PS4 ve Xbox One’ın kullandığı 8 GB’lık RAM oyun geliştiricilerinin bir hayli tepkisine neden olmuştu. Bu tepkinin ana nedeni ise 8 GB’lık RAM’in önemli bir kısmının arka planda çalışan uygulamalar ve işletim sistemi için ayrılmış olmasıydı.
Cevat Yerli’nin başında bulunduğu Crytek stüdyosunun önemli isimlerinden biri olan Sean Tracy geçtiğimiz günlerde verdiği bir demeçte, yeni nesil konsolların RAM kapasitesinden dert yandı.


CryEngine isimli oyun motorunun geliştirici ekibinin önemli bir ismi olan Tracy verdiği demeçte yeni nesil konsollarda kullanılan 8 GB’lık RAM’in yapımcıları bir hayli sınırladığını belirtti.
Tracy, Xbox One’ın çıkış oyunlarından biri olan Ryse: Son of Rome’u geliştirirken 8 GB’lık RAM kotası yüzünden oyunun kalitesinden bir hayli ödün vermek zorunda kaldıklarını söyledi. Crytek’in önemli ismine göre oyun yapımcıları sınırlı RAM miktarı yüzünden oyunlarda grafik ve performans olarak iyi işler çıkaramıyorlarmış.
Tracy’nin açıklamaları bir yana, günümüzde oyun PC’si olarak satılan bir çok üründe 16GB’lık RAM kullanıldığını düşünürsek, gerçekten de yeni nesildeki RAM kullanımının oyun yapımcıların zorda bırakacağını söylemek mümkün.

Kaynak : scroll