Electronic Arts, E3 öncesi Battlefield Hardline için ilk videoyu yayınladı
Geçtiğimiz sene raflardaki yerini alan Battlefield 4 özellikle server sorunları yüzünden oyuncuları hayatından bezdirmişti. Oyunun çıkışının üzerinden aylar geçmesine karşın bir türlü son bulmayan sorunlar Battlefield serisinin ismini de tehlikeye atmıştı.
Genel olarak Call of Duty gibi her sene yeni bir oyununu görmeye alışkın olmadığımız Battlefield cephesinde bu sene bir ilk yaşandı ve Battlefield 4′teki kötü anıları silebilmek için serinin yeni oyunu bir kaç yıl beklemeden duyuruldu.
Battlefield Hardline ismi ile duyurulan ve serinin alışılageldik havasından bir hayli farklı bir atmosfere sahip olan yapım için ilk resmi video geçtiğimiz gün yayınlandı. Yayınlanan tanıtım videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.



Videodan ve daha önce sızdırılan videolarda da anlaşılacağı üzere Battlefield Hardline bizleri savaş atmosferinden kopararak polis ve teröristler arasındaki bir mücadeleye sürüklüyor. Aslında oyun bu yönüyle bira Counter Strike’ı andırıyor diyebiliriz.
Akıllara takılan asıl soru ise EA’nin Battlefield’ın yeni oyununu neden Dice yerine Visceral Games’e emanet ettiği. Bu konuda ortalıkta dolaşan iki farklı söylenti mevcut. Birincisi BF4′te yaşadığı başarısızlıktan ötürü EA’nin Dice’ı kızağa çektiği yönünde. Fakat bu söylenti bence zayıf bir ihtimal.
Diğer ve daha ikna edici olan söylenti ise, Dice’ın şuanda yeni bir BF oyunu üzerinde çalıştığı. Yani EA’de aynı Activision’un yaptığı gibi BF oyunları için birden fazla stüdyoyu devreye sokmuş olabilir. Muhtemelen Hardline’dan sonra, Dice tarafından geliştirilen yeni Battlefield oyunu duyurulacaktır. Bekleyip göreceğiz.