Türkiye’nin milli futbol tarihine keyifli bir yolculuk yaparak istediğiniz tüm bilgilere ulaşmak artık çok kolay.

Türk Mili Futbol takımlarının 2002 yılından bu yana ana sponsoru olan Efes Pilsen, yaptığı proje ve yatırımlarla sporun ve sporcunun yanında olmaya devam ediyor. Bir yılı aşkın süredir üzerinde çalıştığı www.millifutboltarihi.com internet sitesini geçtiğimiz günlerde hayata geçiren Efes Pilsen, özellikle futbol meraklılarına ve takipçilerine geniş bir hizmet vermeye başladı.


Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) da desteği ile hayat bulan, bu alanda Türkiye’nin ilk ve en geniş veri tabanlı internet sitesi, milli takımın 1920’li yıllarından günümüze kadar olan tüm maçları, maç sonuçları ve –milli futbolcularının yanı sıra ümit milli, genç milli, bayan milli futbol takımı gibi birçok detaylı bilgiye ulaşma imkanı da sunuyor.

Döneminin tüm başkan, teknik direktör ve futbolcularının bilgilerinin filtrelendirildiği ve kullanıcılar tarafından kolaylıkla ulaşılabilinen sitenin, multimedya bölümünden fotoğraf ve videolara ulaşmak da mümkün.


Büyük bir titizlikle hazırlanan sitenin istatistikler bölümünden, hangi futbolcuların kaç kez milli olduğuna, A Milli Futbol Takımı’nın maçlarını yöneten hakemlere ve en çok forma giyen futbolculara kadar birçok detaylı istatistiğe ulaşılabiliyor.