Geçen sene Microsoft ve Yahoo arasında imzalanan ortaklık anlaşması onaydan geçti.

ABD'den ve Avrupa Birliği'nden gerekli onayların alınması sonucu bu ortaklalık anlaşmasının rekabet ortamına zarar verebileceği yönünde yapılan itirazlar sonuçsuz kalmış oldu.


Anlaşma gereği Microsoft'un arama motoru Bing'in teknik altyapısı geliştirilmeye devam edilirken Yahoo'dan da mevcut servislerin iyileştirilmesi ve reklam anlaşmalarını yürütmesi bekleniyor.

Bundan sonra Yahoo arama motoru tamamen Bing'e entegre edilecek. Reklam yönetiminden elde edilecek kar ise iki şirket arasında paylaşılacak.

Yahoo ile uzun zamandır ilgilenen Microsoft, 2008 yılında Yahoo'nun tamamını satın almak istemiş ve 47,5 milyar dolarlık bir teklifte bulunmuştu ama Yahoo tarafından bu teklif geri çevrilmişti. Bunun üzerine Microsoft da kendi yolunu çizerek Bing'i devreye sokmuştu. İki yıl içinde gelinen noktayı göz önüne alırsak Microsoft'un gecikmeli bir galibiyet aldığını söyleyebiliriz.

İnternet reklamları pastasından da payına düşen dilimi alma peşine düşen Microsoft'un Yahoo'nun bu konudaki tecrübesinden faydalanarak yeni gelir kapısı açacağı görülüyor.