Microsoft’a duyurulur: Windows Phone’u bekleyen pek çok kişi beklemekten sıkıldı. Çıkartın artık şu telefonu!

Geçenlerde Microsoft’un (Apple kadar gürültülü olmasa da) gösterimini yaptığı Windows Phone, hala piyasaya çıkmış değil. Aslında ilk gösterimlerde, sıkıcı Windows arayüzünden mümkün mertebe uzaklaşarak Zune HD’nin o keyifli arayüzüne yaklaşan bir sistem geliyor diye heyecanlanmıştık.

Xbox live’a bağlanabilmesi fazla ilgimizi çekmese de; Twitter, Facebook gibi sosyal ağ sitelerine kolaylıkla bağlanabilmesi ve arayüzüyle bunu desteklediğini gözümüzün içine sokması Yeni Windows Phone’un güzel görünen özellikleriydi.


İşte sıkıntı tam olarak burada başladı. Sadece uzaktan görebildik. Microsoft ne işin donanım cephesiyle ilgili bir bilgi verdi, ne de yazılımla ilgili detaylı bilgiler paylaştı. Haliyle piyasaya çıkmamış pek çok teknoloji harikası üründe yaşadığımız gibi kafamızda birkaç soru işareti belirdi.

Eski Windows Mobile işletim sistemleri için yazılan pek çok program bu cihazlarda da etkin şekilde çalışmayı sürdürebilecek mi? Hiç üşenmeden gidip Microsoft’a sorarsanız, size bir ay sonra yapılacak Mix Conference’ı beklemenizi söyleyecektir. Ortalıkta dolaşan söylentilere göre ise Microsoft, Windows CE’nin güncellenmiş bir sürümünü yeni telefonunda kullanacak. Bu durumun yazılım geliştiriciler için ne kadar parlak olacağını ise zaman gösterecek.


Microsoft Paralel telefon uygulamasıyla ilgili de hiçbir bilgi vermiş değil. Pek çok kişinin özellikle bunu beklemesine karşın; kod adı Pink olan sistemle ilgili sadece birkaç sunum yapıldı. Merakımızın artmasının sebebiyse Pink’in yeni Windows Phone ile ilgili durumu hakkında (birkaç söylentiyi saymazsak) elimizde hiçbir şey olmaması.

Gelelim asıl soruya: İyi hoş üreteceksiniz de iPhone, BlackBerry ve Android’den ne gibi farklı ve yenilikçi özellikleri olacak? Piyasaya yeni girecek bir telefon ne kadar başarılı olabilecek? Gözlerimiz "maviye" aşina olmaya devam mı edecek?

Tüm bu soruların yanıtı için bir süre daha beklememiz gerekecek.

Mini Windows Phone fotoğraf galerisi için tıklayın.