SolidWorks World 2010 sektörü bir araya getirdi.

3D CAD dünyası James Cameron ile birlikte SolidWorks World 2010’da bir araya geldi.

SolidWorks, sektörün en büyük etkinliği olan SolidWorks World konferansında mühendis tasarımcı ve iş ortaklarını bir araya getirdi. Konferansın özel konuğu ise gişe rekorları kıran Avatar filminin yönetmeni ve aynı zamanda bir mucit olan James Cameron.

Ocak ayı itibari ile Türkiye ofisini açan SolidWorks, 3D CAD dünyasının en büyük konferansı SolidWorks World 2010’da sektörü bir araya getirdi. 31 Ocak – 4 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen konferansta gişe rekorları kıran Avatar filminin yönetmeni James Cameron da özel konuk olarak yer aldı.

Bu sene Anaheim, Kaliforniya’da gerçekleştirilen SolidWorks World 2010 konferansında 5 bini aşkın SolidWorks müşterisi, iş ortağı ve çalışanı bilgi ve yeteneklerini paylaşmak, yeni iş ortaklıkları kurmak ve inovatif tasarımlara şahit olmak için toplandı. Sayıları 150’yi aşan kapsamlı teknik eğitimlerde mühendisler SolidWorks 2010’un yeni yetenekleriyle verimliliği artırmanın yollarını öğrenirken 600 metrekarelik iş ortağı alanında SolidWorks ile tasarlanan 100’den fazla teknoloji ürünü de görücüye çıktı. Konferansta ayrıca SolidWorks ekosisteminin parçası olan 100’ü aşkın firma, geliştirdikleri tamamlayıcı teknolojileri ve donanımları sektörün beğenisine sundu.

Sektör için büyük fırsat

Yeni iş fırsatları için iletişime geçmek ve en yeni uygulama alanlarını keşfetmek için büyük bir fırsat olan SolidWorks World 2010’da DS SolidWorks’ün AR-GE ekibi de katılımcılarla deneyimlerini ve farklı projeleri paylaşmak üzere hazır bulundu. CAD yönetimi, tasarım otomasyonu, veri yönetimi, modelleme ilkeleri, en son 3D teknolojiler ve tasarım iletişimi gibi başlıklar altında yapılan eğitimlere ek olarak başarı hikâyeleri ve tasarım validasyonu konuları da masaya yatırıldı. Katılımcılar şimdiden geliştirilmeye başlanan SolidWorks 2011 sürümüne eklenecek yeni özellikler konusunda da bilgilendirildiler.

Mars kâşifi James Cameron

Makinist, kamyon şoförü ve 11’den fazla Oscar ödülünün sahibi yönetmen James Cameron da konferansta konuşmacı olarak yer aldı. Hollywood kariyerinin yanı sıra deniz altı ve Mars dâhil olmak üzere uzay keşfinde kullanılan teknolojilerin de mucidi olan Cameron, 5 binden fazla SolidWorks kullanıcısına seslenerek inovasyona işaret etti. Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Cameron, Avatar filmindeki binlerce ışık yılı uzakta bulunan Pandora dünyasına nasıl dev makinelerin taşındığı sorusuna ise ilginç bir yanıt verdi. Bu kadar çok sayıda materyalin taşınmasının lojistik bir kâbus olacağını söyleyen Cameron bunun yerine indiği gezegendeki kaynakları kullanarak gerekli her şeyi oluşturabilecek dev bir 3D yazıcının önceden gönderilmesinin daha akla yatkın bir çözüm olduğunu ifade etti.

DS SolidWorks SolidWorks Corp. Yönetim Kurulu Başkanı Jeff Ray ise “James Cameron teknoloji ve hayal gücüyle muhteşem şeyler yapıyor. Fakat bir anlamda yaptığı şey, her SolidWorks kullanıcısının yaptığıyla aynı: Teknik zorluklara göğüs germek, çözümler bulmak, bunları hayata geçirmek ve sonunda başarının keyfini çıkarmak” dedi. SolidWorks World geçtiğimiz senelerde de SolidWorks Simulation ürününün analiz yeteneklerini kullanarak şehir efsanelerinin arkasındaki bilimsel gerçekleri su yüzüne çıkartan MythBusters gibi ekipleri konuk etmişti.

DS SolidWorks hakkında daha fazla bilgi için www.solidworks.com.tr adreslerine başvurulabilir.