HP, Çevik Hızlandırıcı Çözümüyle İşletmelerin Sürekli Değişen İhtiyaçlarına Karşılık Veriyor.

HP’nin Çevik Hızlandırıcı çözümü müşterilerin uygulamalarının kalitesiyle üretkenliğinin artırması ve değişen iş senaryolarına hızla ve düşük maliyetle uyarlanmasını sağlıyor.

HP Kalite Merkezi yazılımı ve HP Uygulama Kullanım Ömrü Yönetimi danışmanlık hizmetlerine dayanan HP Çevik Hızlandırıcı, çevik geliştirme projelerinin teklif aşamasından üretim safhasına kadar her alanda yönetilmesini sağlıyor. Aynı zamanda, BT departmanlarının uygulamalarını daha kolay bir şekilde modernize etmelerine yardımcı oluyor.

HP Çevik Hızlandırıcı, önceden belirlenmiş iş akışları, yapılandırmalar ve kullanıcı raporlarıyla yazılım geliştirme ekiplerinin iş geliştirme faaliyetlerinin maliyetini düşürüyor ve verimliliğini artırıyor. Bu sistemde yapılan son yenilikler arasında, geliştirici ekiplerinin çevik projelerini daha kolay yönetmesini sağlayan bütünleşik kaynak planlama modülü de yer alıyor.

Forrester Analiz Uzmanı Margo Visitacion, “Uygulama geliştiren işletmelerin gittikçe artan bir kısmı risk yönetimini iyileştirmek ve geliştirme maliyetlerini düşürmek için çevik geliştirme uygulamalarını benimsiyor” diyor. “Çevik sistemi kullanılarak test işlemlerinin de hızlandırılmasının zamanı geldi. Geleneksel kullanım ömrü test yöntemlerinin artık modası geçti.”

Uygulamaların iş ihtiyaçlarına göre kullanılması gerektiğinin farkında olan BT yöneticilerinin en büyük önceliklerinden biri eski uygulamaları modernize etmek olarak ortaya çıkıyor. Forrester’ın kısa bir süre önce yayınladığı rapora göre, uygulamalarını yenileyen yöneticilerinin neredeyse yüzde 60’ı bu çabayı “çok önemli” veya “önemli” olarak nitelendiriyor.

HP Çevik Hızlandırıcı’yı uygulamalarını modernize etmekte kullanan müşteriler aşağıdaki sonuçları elde ediyor:

— Belirli bir değişikliğin bağlı uygulamaları nasıl etkilediğine dair analiz çalışmaları yoluyla, değişen gereksinimlere hızlı cevap vererek işte verimliliği artırma.
— Hataları yazılım kullanım ömrünün erken evrelerinde tespit ederek uygulama performansı düşüşlerine bağlı riskleri azaltma. Çevik kurulum modelinde yapılan güvenlik ve performans testleri ile, hatalı yazılımların piyasaya sürülmesi önlenerek zaman ve paradan tasarruf ediliyor.
— Uygulamanın kullanım ömrü boyunca daha baştan kaliteli yazılımlar sağlayarak yatırım geri dönüşünü artırma: Önceden oluşturmuş iş akışları ve kullanıcı rollerinden yararlanan uygulama ekipleri hataları azaltıp yeni yazılımları daha hızlı teslim edebilirler.
— Daha fazla işbirliği yaparak üretkenliği artırma: Standart ilerleme raporları şeffaflık ve ekiplerin birbiriyle daha iyi iletişim kurmasını sağlıyor.

Genworth Financial Emeklilik ve Teminat Bölümü Bilişim Teknolojileri Direktörü Timothy Perry, “Farklı yöntemler kullanılan birden fazla geliştirme projesi yürüttüğümüz için hem çevik kapsamındaki hem de çevik dışındaki işlerimize uygun olan ve mevcut kurumsal mimarimize uyan bir çözüme ihtiyacımız vardı” diyor. “HP Çevik Hızlandırıcı’yı HP Kalite Merkezi’yle birlikte kullanarak tüm geliştirme ekiplerimizin daha etkili olmasını ve önceki yatırımlarımızın meyvesini almayı bekliyoruz.”

Çevik uygulamaları için HP Danışmanlık Çözümleri

HP, Çevik uygulamalarının kullanıldığı uygulama modernizasyon çalışmalarını aşağıdaki kapsamlı hizmetlerle destekliyor:

— Çevik Uygulamaları için HP Uygulama Kullanım Ömrü Yönetimi (ALM) Danışmanlık Hizmetleri, müşterilerin projelerinde daha başarılı olması için ALM ve Çevik uygulama stratejilerine yönelik olarak kapsamlı değerlendirme, tasarım, uygulama ve yönetim hizmetleri sunuyor.
— Çevik Uygulamaları için HP ALM Keşif Atölyesi, HP Çevik Gelişme Modelini kullanarak işletmelerin iş hedeflerini gerçekleştirmek için bir yol haritası tanımlaması ve Çevik uygulamalarını kullanmasını sağlıyor.
— Çevik Hızlandırıcı Uygulama Hizmetleri Paketi, özel müşteri ihtiyaçları ve ortamları için özel çözümler getirerek kullanıcılara katma değer sağlıyor.

Başkan Yardımcısı HP İş Teknolojisi Optimizasyon Uygulamaları Yazılım ve Çözümler Genel Müdürü Jonathan Rende, “Çevik uygulamaları uygulama modernizasyonunda hızla anahtar bir konum ediniyor. Bu uygulamalar hız ihtiyacıyla birlikte kalite, performans ve güvenlik standartlarını dengelemek için büyük öneme sahip” diyor. “HP Çevik Hızlandırıcı geliştiriciler, kalite güvence birimi ve iş paydaşlarının daha fazla işbirliği yapmasına olanak tanıyarak müşterilerin “Çevik” uygulama hedeflerine kaliteden ödün vermeden ulaşmasını sağlıyor.”

HP ALM çözümlerine yönelik eğitim programları sanal ortamda, son kullanıcı ortamında veya eğitmen eşliğinde sunuluyor: www.hp.com/software/education adresinde konuyla ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.