Çinli bakan: Google, Çin kanunlarına uymak zorunda.

Çin Sanayi ve Enformasyon Teknolojisi Bakanı Li Yicong, Google'un Çin'de faaliyetlerine devam etmek istemesi durumunda, Çin kanunlarına uymak ve Çinli internet kullanıcılarının isteklerine saygı göstermek zorunda olduğunu belirtti.

Bakan Li, Çin Ulusal Halk Meclisi'nin Pekin'de devam eden yıllık toplantısı kapsamında düzenlenen basın toplantısında, resmi makamların Google ile Çin'deki internet kısıtlamalarıyla ilgili görüşüp görüşmediğine ilişkin soruyu yanıtlamadı.

Bakan Yardımcısı Miao Vey, önceki gün yaptığı açıklamada, arama motoru Google'un, 21 Ocak'ta Çin'den çekilecekleri tehdidinde bulunmasından bu yana şirket yetkilileriyle herhangi bir doğrudan temas kurmadıklarını söylemişti.

Bakan Yardımcısı Miao, bu konunun Çin ile ABD arasındaki ilişkileri etkileyecek kadar büyük bir sorun olmadığını, teknik bir konu olduğunu ve siyasallaştırılmaması gerektiğini savunmuştu. Çinli yetkili, "Google'a yapıldığı iddia edilen saldırı konusunu kesinlikle inceleyeceğiz, çünkü biz de internet korsanlarının kurbanıyız" diye konuşmuştu.