Mıknatıs elektronik cihazları bozar mı? Mac bilgisayarlara virüs bulaşır mı? Bilgisayarlar ya da elektronik cihazlar hakkında doğru bilinen başka yanlışlar var mı sizce?

BBC Focus dergisinde yer alan habere göre, teknolojiyle ilgili efsanelerden ikisi:

Mıknatıslar depolama cihazlarına zarar verir mi?

Evet, mıknatıslar bu cihazlara zarar veriyor. Ancak, faturalarınızı ve not kağıtlarını buzdolabınıza yapıştırmak için kullandığınız küçük mıknatıslardan değil, elektrikli mıknatıslardan bahsediyoruz. Eskiden işyerlerinde ve evlerimizde kullandığınız manyetik bant üzerine kayıt yapılabilen disketler etkilenebilir, ancak netbooklarda, dizüstü bilgisayarlarda ya da harici cihazlarda bulunan hard diskler etkilenmeyecektir. Ayrıca, dizüstü bilgisayarın yanına konan mıknatıs içeren kulakların bilgisayarı bozacağı söylentileri de tamamen bir efsanedir.

Apple Mac bilgisayarlara virüs bulaşmaz

Apple hayranları, MacBook Pro bilgisayarlarının PC'ler gibi virüslerden etkilenmediğini söyler. Fakat gerçek olan Mac'lerin de hacker veya virüs saldırılarına açık olduğudur. Antivirüs şirketi Symantec'te görevli güvenlik uzmanı Derek O'Carrol, Mac'lerin de en az PC'ler kadar savunmasız ve saldırıya açık olduğunu söyledi. Her yıl daha fazla insan Apple'ın parıltılı ve pahalı ürünlerini alırken, geçtiğimiz yıl Mac bilgisayarlara yapılan saldırılarda artış görüldüğünü belirten uzmanlar, Mac'ler üzerinde çalışan ve bilgisayarda bir arka kapı açan "OSX.Iservice" isimli bir truva atı olduğunu söylediler. Bu virüs, bazı Mac kullanıcılarının bilgisayarlarındaki hayati veriler içeren sürücülerinin hackerlar tarafından tarafından boşaltılmasına neden oluyor.